English

2nd CROSSOVER MUSICFEST - НА РАСКРСНИЦИ - ONLINE Serbian

 Crossover - World - Fusion - Jazz - Swing - Classical Music

и све повезано са свирањем, поигравањем преко различитих музичких стилова.

Home 1st Crossover Musicfest-Program 2019 2nd Crossover Musicfest-Program ONLINE фото галерија контакт
Page You Tube Twitter

Pratite festivalASKI program ONLINE na YouTube kanalu  

22. jan u 20h JOVAN MALJOKOVIĆ BALKAN SALSA BAND

23 jan FULL PROGRAM

23. jan u 20h ALEKSA DANIĆ

23. jan u 20:30 TRIO BALKANSKE ŽICE

22.01.2021.

ЈОВАН МАЉОКОВИЋ

БАЛКАН САЛСА БЕНД - СРБИЈА

http://www.jovan-maljokovic.com/

ЈОВАН МАЉОКОВИЋ - БАЛКАН САЛСА БЕНД

Јован Маљоковић је познати београдски џез саксофониста, композитор и аранжер.Са својим оркестром наступа на свим домаћим и бројним фестивалима у Европи, као и на Куби. Један је од најплоднијих џеза аутора у Србији. До сада је објављено десет ауторских албума. Музика коју свира је веома препознатљива. То је фини спој џезa и традиционалне музике. Маљоковић је од свог првог албума користио балканску музику у својим џез композицијама.

Јован Маљоковић и његов Балкан Салса Банд наступали су на бројним европским џез фестивалима. Издвајају се наступи на Rottweil Jazz Фестивал-у (Немачка), Фестивал културе у Бечу и Луксембургу, Фестивалу Django Rajnhart (Reinhardt) крај Париза и, наравно, на престижном Montreux Jazz Фестивалу (Швајцарска). Године 2004. су музички представљали СЦГ на Олимпијади у Атини. Маљоковић је један од оснивача и уметничких директора Ваљевског џез фестивала. Овај фестивал траје већ двадесет пет година једини је у Србији који окупља искључиво домаће џез музичаре. Маљоковић је свирао на бројним албумима наших познатих поп и рок извођача. Оливер Мандић, Здравко Чолић, Бијело дугме, Вампири, Пилоти ... само су неки од

њих. Четири године је био солиста у оркестру Горана Бреговића. Компоновао је музику за позориште и телевизију.

 
23.0.2021.

ТРИО БАЛКАНСКЕ ЖИЦЕ - СРБИЈА

Зоран Старчевић – гитара

Никола Старчевић – гитара

Жељко Старчевић – гитара

www.starcevic.co.rs www.facebook.com/triobalkanstrings

Летите балканским ћилимoм сa гитарском породицом

ТРИО БАЛКАНСКЕ ЖИЦЕ

BALKAN SWING - WORLD FUSION

Трио Балканске жице изводи оригиналну инструменталну музику, синтезу свих балканских елемената: српских, циганских, македонских, румунских, молдавских, мађарских, медитеранских, бугарских, грчких, оријенталних, са примесама џез музике, свинга и класичних елемената. Резултат комбинације многих култура је BALKAN SWING - WORLD FUSION. Оригинална, атрактивна, aутентична гитарска музика, богата специфичним орнаментима, са префињеним укусом. Права презентација гитарске музике у балканскoм стилу, јединствена интерпретација Зорана и синова Николе и Жељка, универзални музички језик без граница, право музичко путовање балканским ћилимом и прави избор за свe који воле балканску, џез, свинг, етно, или једноставно гитару. Још на почетку концертне каријере, измислили су шесторучно свирање на jедној гитари, то је од тада њихов заштитни знак. Наступали су на многим класичним гитарским, World music и џез фестивалима и концертима у: САД, Канади, Италији, Пољској, Мађарској, Турској, Русији, Молдавији, Словачкој, Чешкој, Финској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Белгији, Холандији, Луксембургу, Шпанији, Енглеској, Ирској, Литванији, Естонији, Норвешкој, Француској, Израелу, Словенији, Хрватској, БиХ, Црној Гори и Србији.

1. награда у категорији World Music, на композиторском такмичењу, USA Songwriting Competition 2005, за композицију Николе Старчевића "Воденица" коју изводи Трио Балканске жице.

1. награда и статуа делфина за Трио Балканске жице - Music World 2004 Италија - најбољи инструментални ансамбл.

1. награда за Николу Старчевића на интернационалном композиторском такмичењу за гитару, JoAnn Falletta 2007 Бафало, Њујорк-САД.

23.01.2021.

АЛЕКСА ДАНИЋ - СРБИЈА

www.facebook.com/danic.aleksa/

АЛЕКСА ДАНИЋ
 

 АЛЕКСА ДАНИЋ рођен је 2005. године у Београду. Има само 15 година и иде у први разред рачунарске гимназије. Завршио је нижу и седњу музичку школу “Коста Манојловић” у Земуну, одсек класична гитара. Гитару је почео да свира са четири године.

 

Омиљени музичари су му: Ерик Клептон, Томи Емануел, Џон Мејер,… чије песме обожава да

изводи на свој оригиналан начин.

 

Гитара је његова велика љубав. У слободно време прави аранжмане омиљених песама, ради на свом првом албуму и нада се скором снимању. Активно наступа од једанаесте године, а издваја наступе на: Гитар Арт Фестивалу 2018. године, festivalu‘’Rock in Niš’’ 2017. године, ’’Градић Фест’’ 

у Новом Саду 2018. године, Jazz & Blues festival ’’Арт Авлија’’ 2019. године, ’’Великоградиштанска гитаријада’’ 2019. године и гостовање на концерту Владе Георгиева у Сава Центру 2019. године.

 

Наводи да би волео да својим свирањем утиче на другу децу, да има на хиљаде деце која негују неке друге вредности. Нажалост, у свом окружењу је усамљен по питању музичког укуса, а и међу старијим није много другачије.

ДОМАЋИН ФЕСТИВАЛА:

                                                                        ФЕСТИВАЛ ПОДРЖАЛИ:

ПРОДУКЦИЈА СТАРЧЕВИЋ

ИДЕЈНИ ОСНИВАЧ

И ОРГАНИЗАТОР ФЕСТИВАЛА

 

 
     
  Ако сте спонзор заинтересован да подржите фестивал, пишите нам на контакт
Музичари заинтересовани да учествују на фестивалу, пишите нам на контакт
пишите на: starcevicproduction@gmail.com  за питања и коментарекоментаре
 Site design by: www.starcevic.co.rs  2019