English

5th CROSSOVER MUSICFEST - НА РАСКРСНИЦИ

Serbian

Crossover - World - Fusion - Jazz - Swing - Classical Music

и све повезано са свирањем, поигравањем преко различитих музичких стилова.

1st Crossover Musicfest-Program

2nd Crossover Musicfest- Program

3rd Crossover Musicfest- Program

4th Crossover Musicfest Program

5th Crossover Musicfest-Program

Home Photo Gallery Page You Tube Twitter   contact 

ПРОГРАМ 2023:

ПЕТАК, 29.07.2022.

Вуков дом културе, Лозница

SALSA Y PUNTO

 

ČLANOVI:

Raul Pulido Sandoval (direktor benda, vokal)

Roberto Justis Vinales (bubnjevi)

Jorge Rivera Legat (klavijatura)

Rocky Nelson Lugo Ortez (bas)

Igor Đekić Vincetić (konge)

Vlada Jovanović (truba) i

Dragančo Ristevski (truba)

SALSA Y PUNTO

ВЕЧЕ КУБАНСКЕ МУЗИКЕ

kuban-latino program

SALSA Y PUNTO je jedinstven internacionalni bend sastavljen od vrhunskih izvođača sa Kube i iz regiona koji proizvode autentičnu mešavinu latino ritmova i zvuka. Ova grupa koja okuplja iskusne muzičare počela je sa radom krajem 2007. godine u Beogradu, Srbija. Svojom atraktivnom pojavom i originalnom mešavinom ritmova veoma brzo su stekli naklonost publike u regionu jugo-istočne Evrope u kojem je popularnost muzike sa latinoameričkog kontinenta poslednjih godina u uzlaznom trendu, pa su oni danas izuzetno popularna i tražena grupa, angažovana za nastupe u klubovima i diskotekama i na ekskluzivnim događajima (festivali, koncerti, poslovne proslave i zabave itd.) u celom regionu.

Na repertoaru benda su raznolike kompozicije (pesme i instrumentali) u ritmu salse, latin jazz, merengue, cha cha, bachata, tradicionalna kubanska muzika, domaća muzika začinjena specifičnim latino ritmovima. Repertoar je obogaćen pop i evergreen muzikom 80’tih i ’90tih godina sa engleskog i španskog govornog područja.

Bend je u proteklih nekoliko godina imao veliki broj gostovanja, koncerata i angažmana širom Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije i Madjarske. U toku dve uspešne letnje sezone 2010 i 2011. bili su ekskluzivno angažovani u renomiranom hotelu Splendid na crnogorskom primorju. Ovaj bend svoje nastupe, čiju srž čini izvodjenje bogatog repertoara, uvek obogaćuje plesom i izuzetnom animacijom publike (nastupi su interaktivni), a članovi benda Raul i Roberto su profesionalni instruktori salse i ostalih latino plesova.

U junu 2013. godine izdali su prvi album pod nazivom Baila Con Migo/Pleši sa mnom, u izdanju Mascom records.

Video zapise sa pojedinih nastupa možete videti na sajtu YouTube (www.youtube.com,

СУБОТА, 29.07.2023.

Вуков дом културе, Лозница

EJO/ETNO JAZZ ORCHESTRA

Sastav broji sedam članova i sastoji se od muzičara iz Čačka, Subotice,

Kosovske Mitrovice i Rume, a to su:

vokali: Milica Dobrić i Nataša Pejčić, klavijaturista, aranžer i kompozitor- Stevan Milijanović,

flautista i kavalista- Aleksandar Jovan Krstić,

basista- Armand Mesaroš,

perkusionista- Aleksandar Alempijević i

bubnjar- Aleksa Milijanović

EJO/ETNO JAZZ ORCHESTRA

Etno Jazz program

https://www.facebook.com/EthnoJazzOrchestra

https://www.instagram.com/ejo.ethnojazzorchestra/

https://www.youtube.com/@EJOEthnojazzorchestra

EJO/Ethno Jazz Orchestra je bend čiju muziku najviše opisuje muzika sveta (World Music). Na repertoaru su obrade tradicionalnih pesama Balkana i autorske numere koje su inspirisane fusion jazz-om, afričkom muzikom,  muzikom Balkana, a eksperimentišu i sa drugim žanrovima muzike. Svojim prepoznatljivim zvukom unose novu energiju u stare pesme, a autorskim pesmama donose nešto novo i sasvim drugačije. Članovi benda dolaze iz različitih delova Srbije, a njihova muzika se temelji na preplitanju različitih muzičkih žanrova. Etho Jazz Orchestra je nastao marta 2015. godine, a u ovoj postavi bend postoji od maja 2017.godine.

2016. i 2018. godine na kanadskom web portalu Ethno Cloud koji se bavi world music izdanjima, EJO je osvojio dva prva mesta na balkanskoj i svetskoj top listi.

2019. godine bend se nalazi među 12 finalista za nagradu Milan Mladenović sa autorskom pesmom ‘’Deset dana’’.

EJO  su bili finalsti  Beovizije 2020 u takmičenju za pesmu za Evrosong, sa pesmom ''Trag''

2020.godine bili su finalisti takmičenja MAC Awards za najbolju World Music numeru  sa pesmom ‘’Deset dana’’.

2022.godine dobiltnici su nagrade od Udruženja muzičara džeza,zabavne i rock muzike Srbije u kategorijii  ‘’Nove nade’’ i nagradu za najslušaniju džez numeru za pesmu ‘’Deset dana’’.

Njihov prvi album ‘’Ptica’’ objavljen je u julu 2021. godine u izdanju muzičke kuće ‘’PGP RTS’’.

Aktivni su na muzičkoj sceni i učestvovali su na mnogim festivalima u regionu i u Evropi…

И ДОМАЋИНИ ФЕСТИВАЛА

ТРИО БАЛКАНСКЕ ЖИЦЕ

Зоран Старчевић – гитара

Никола Старчевић – гитара

Жељко Старчевић – гитара

www.starcevic.co.rs

www.facebook.com/triobalkanstrings

Летите балканским ћилимoм сa гитарском породицом

ТРИО БАЛКАНСКЕ ЖИЦЕ

BALKAN SWING - WORLD FUSION

Трио Балканске жице изводи оригиналну инструменталну музику, синтезу свих балканских елемената: српских, циганских, македонских, румунских, молдавских, мађарских, медитеранских, бугарских, грчких, оријенталних, са примесама џез музике, свинга и класичних елемената. Резултат комбинације многих култура је BALKAN SWING - WORLD FUSION. Оригинална, атрактивна, aутентична гитарска музика, богата специфичним орнаментима, са префињеним укусом. Права презентација гитарске музике у балканскoм стилу, јединствена интерпретација Зорана и синова Николе и Жељка, универзални музички језик без граница, право музичко путовање балканским ћилимом и прави избор за свe који воле балканску, џез, свинг, етно, или једноставно гитару. Још на почетку концертне каријере, измислили су шесторучно свирање на jедној гитари, то је од тада њихов заштитни знак. Наступали су на многим класичним гитарским, World music и џез фестивалима и концертима у: САД, Канади, Италији, Пољској, Мађарској, Турској, Русији, Молдавији, Словачкој, Чешкој, Финској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Белгији, Холандији, Луксембургу, Шпанији, Енглеској, Ирској, Литванији, Естонији, Норвешкој, Француској, Израелу, Словенији, Хрватској, БиХ, Црној Гори и Србији.

1. награда у категорији World Music, на композиторском такмичењу, USA Songwriting Competition 2005, за композицију Николе Старчевића "Воденица" коју изводи Трио Балканске жице.

1. награда и статуа делфина за Трио Балканске жице - Music World 2004 Италија - најбољи инструментални ансамбл.

1. награда за Николу Старчевића на интернационалном композиторском такмичењу за гитару, JoAnn Falletta 2007 Бафало, Њујорк-САД.

НЕДЕЉА, 30.07.2023.

 

Амфитеатар храма

Светих апостола Петра и Павла

Бања Ковиљача

WONDER STRINGS QUARTET

Александра Поповић-ВИОЛИНА

Ивана Узелац-ВИОЛА

https://www.wonderstrings.com/

https://youtu.be/QLAj0qHFtHo

WONDER STRINGS QUARTET

program popularnih hitova domaće i strane Pop i Rock muzike

Wonder Strings gudački kvartet osnovan je 2000.godine, u Beogradu, u nameri i sa željom da članice ispolje različite vrste muzičkog senzibiliteta pored klasičnog. Tako je nastao muzički sastav koji na svom repertoaru objedinjuje različite muzičke žanrove. Uz nezaobilaznu klasičnu muziku kvartet na svom repertoaru neguje i jazz, latino, tango, pop,rok, etno, filmsku muziku. Na taj način članice uspevaju da ono što je prefinjeno i istančano u njihovoj profesiji uspešno spoje sa svakodnevicom i približe (modernom) svetu u kome žive.

Sve članice ansambla Wonder Strings su vrhunske muzičke umetnice koje su svoju karijeru izgradile u renomiranim simfonijskim i kamernim orkestrima u kojima i danas rade.

Wonder kvartet je tokom godina imao veliki broj nastupa u najrazličitijim prilikama - muzički i kulturni događaji, koncerti, festivali, humanitarni koncerti, i dr. Članice kvarteta su profesionalni muzičari.  Iskustvo članica kvarteta potvrđuje i činjenica da su proteklih godina, u različitim prilikama, sarađivale sa mnogim poznatim imenima svetske muzičke scene kao i na mnogim projektima sa različitim simfonijskim i kamernim orkestrima.

Poslednjih godina kvarteta se bavi promocijom srpske autorske muzike  koja je stilski prilagodjena afinitetu kvarteta. To je muzika u world, etno maniru. Kvartet ima tri objavljena albuma- album “Wonder Yu Rock!”(2016) sa obradama poznatih rok obrada sa prostora bivše Jugoslavije, EP “Hotland” i album autorske muzike „Ispravnost lične vizije“ (2021). Planovi kvarteta pretežno su vezani za promociju autorske muzike - studijska snimanja, internet prezentacija i koncerti u zemlji i inostranstvu.

Wonder Strings kvartet je učestvovao i na takmičenju Beovizija 2019 sa pesmom Moja bol, autorke Aleksandre Milutinović a u saradnji sa pevačicom Ivanom Vladović, i postigao zapažen rezultat.

2022. godine Wonder Strings kvartet predstavio je Srbiju na Expo 2020 u Dubaiu kao sastavni deo projekta „Rock El Clasico“ uz Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića.

ОРГАНИЗАТОРИ:

ПРОДУКЦИЈА СТАРЧЕВИЋ

ИДЕЈНИ ОСНИВАЧ

И ОРГАНИЗАТОР ФЕСТИВАЛА

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ГРАДА ЛОЗНИЦЕ

СУОРГАНИЗАТОР ФЕСТИВАЛА

ДОБРО ДОШЛИ У ГРАД ЛОЗНИЦА

28-30. ЈУЛ 2023

ПОДРШКА - СПОНЗОРИ И ПРИЈАТЕЉИ ФЕСТИВАЛА:

KULTURNI CENTAR „VUK KARADZIC" LOZNICA

   SOKOJ

        OFPS

 PI

FILIPOVIĆ INVEST GRADNJA

DOMAĆINI FESTIVALA:

 Ако сте спонзор заинтересован да подржите фестивал, пишите нам на контакт

Музичари заинтересовани да учествују на фестивалу, пишите нам на контакт

пишите на: starcevicproduction@gmail.com  за питања и коментарекоментаре

Site design by: www.starcevic.co.rs  2019